Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

12.5.2024 18:01 Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

Shavon Coleman oli hyvässä vedossa Seagullsin tämän vuoden ensimmäisessä finaalivoitossa. Kuva: Samira Lee

BC Nokia pääsi finaaleissa niskan päälle voitolla kahdesta ensimmäisestä ottelusta, mutta tänään oli Helsinki Seagullsin vuoro. Kotikentällään pelannut Seagulls kavensi finaalit 2–1:een ottamalla 85–79-voiton.

Seagulls pelasin tasaisen varmasti, sillä Nokia ei käynyt ensimmäisen jakson puolenvälin jälkeen kertaakaan tasoissa tai johdossa. Ottelun lopussa vieraat kuitenkin syttyivät ja alkoivat saavuttaa isäntiä. Kiri jäi kuitenkin lopulta vajaaksi, kun Seagulls kesti paineen.

Seagullsin ahkerimmat pisteidentekijä olivat Shavon Coleman, jolle merkittiin 19 pistettä ja 12 levypalloa, sekä Rene Rougeau, joka pussitti ottelun korkeimman lukeman, 25 pistettä.

– Sanoin kundeille ennen tämän päivän ottelua, että tänään meidän tulee pelata isolla energialla ja olla valmiita taistelemaan loppuun asti. Olen erittäin iloinen siitä, miten kaikki tulivat tänään kentälle, ja erityisesti Lassi (Nikkarinen) pelasi tänään upean ottelun. Meidän tulee pysyä nyt entistä nälkäisempinä ja olla valmiita pelaamaan samanlainen ottelu keskiviikkona vieraissa, Rougeau kommentoi.

Mainittu Lassi Nikkarinen tilastoi 16 pistettä, viisi levypalloa ja neljä syöttöä.

Nokian puolella edukseen erottui kaksi nimeä: Patrick Tapé ja Both Gach. Kummallekin merkittiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

 
31.5.2024 12:30 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa ammattilaisuransa Kauhajoella ja Korisliigassa

Karhu Basket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Gustavsonin kanssa. Gustavson on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Kaikki ikäluokat huomioiden Gustavson on pukenut maajoukkuepaidan ylleen sata kertaa.

30.5.2024 12:00 Korisliiga

BC Nokian kapteeni Niko Mattila: ”Kukaan ei kokenut olevansa korkeammalla kuin toinen”

Niko Mattila ei ole vielä sisäistänyt kaikkea, mitä vajaa viikko sitten tapahtui Korisliigan seiskafinaalissa. 424 Korisliiga-ottelua pelanneelle Mattilalle ensimmäisestä finaalikokemuksesta muodostui ikimuistoinen, kun pääsi nostamaan Pantteri-patsaan kohti Kisahallin kattoa joukkueen ja kannattajien edessä.

29.5.2024 11:55 Korisliiga

Vuoden pelaaja Topias Palmi lataa akkuja pronssimitali kaulassaan – ”Isoin teema on saada tällaisen kauden jälkeen kroppa ja mieli kuntoon”

Topias Palmi palkittiin jo uransa toisen kerran Korisliigan Vuoden pelaajana. Ensimmäinen kausi Kauhajoen paidassa toi kaulaan myös pronssimitalin.

29.5.2024 09:37 Korisliiga

Tuomas Hirvonen, Sebastian Lindberg ja Hannes Pöllä jatkavat Kataja Basketissa

Päättyneellä Korisliiga-kaudella neljänneksi sijoittunut joensuulainen Kataja Basket on sopinut jatkosta kolmen avainpelaajansa kanssa. Joukkuetta kaudesta 2022-23 edustaneet takamiehet Tuomas Hirvonen ja Sebastian Lindberg sekä Joensuuhun helmikuussa 2024 siirtynyt sisäpelaaja Hannes Pöllä kuuluvat miehistöön myös tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

24.5.2024 21:40 Korisliiga

BC Nokia teki historiaa: seura saavutti ensimmäisen Korisliiga-mestaruutensa yhden pisteen trillerissä!

BC Nokia kaatoi Helsinki Seagullsin pisteellä ja juhlii ensimmäistä mestaruuttaan Korisliigassa. Both Gachista finaalien MVP.

24.5.2024 14:49 Korisliiga

Korisliiga-kausi huipentuu 7. finaaliin perjantai-iltana Helsingissä

Helsinki Seagulls ja BC Nokia ratkaisevat Suomen mestaruuden perjantaina loppuunmyydyssä Töölön Kisahallissa. Ratkaiseva finaali alkaa 18:30 ja se on katsottavissa Ruutu-palvelussa.

21.5.2024 21:08 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit jälleen tasan – mestari ratkaistaan perjantaina!

BC Nokia otti Helsinki Seagullsista roiman kotivoiton ja tasoitti finaalit 3–3:een.

18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

Näytä lisää vastaavia